Vezmeš si mě, kámo?

(Épouse-moi mon pote)
Vezmeš si mě, kámo?

Galerie

V nouzi poznáš přítele

Bláznivá komedie o dvou kamarádech, kteří se kvůli papírům na oko vezmou a obrátí naruby život všech okolo. A samozřejmě ten svůj. Jakmile si oba řeknou své ano, následuje jedna šílená situace za druhou. Ocitnout se svázaný v sexy latexovém oblečku na balkóně divokého předměstí je z nich všech to nejmenší.

Na Yassinova studia architektury v Paříži se složila celá vesnice. Je chytrý, má talent a jednou na něj budou všichni pyšní. Leží před ním skvělá budoucnost. Přesně do toho dne, kdy rupne u zkoušky a spolu s ní zmizí v nenávratnu i jeho studentské vízum. Musí se rychle s někým oženit. Mladá krasavice chce ale dost peněz a stará sousedka trvá na manželských povinnostech, obě navíc chtějí zaplatit předem. Zoufalá situace si žádá odpovídající řešení a Yassin si proto vezme . . . svého nejlepšího kamaráda.

Svatba jen tak na oko vypadá jako elegantní řešení na jedno odpoledne. Jenže všechno zamotá přísný úředník odhodlaný za každou cenu dokázat, že jde o podvod. Kluci proto opravdu musí začít žít spolu jako pár. Do toho ovšem přijede velmi tradičně založená maminka, jeden z kámošů má snoubenku, druhý se zamiluje a nebezpečný gauner z předměstí se jim začne dvořit, protože on opravdu je gay. Pro každého z nich mají jiný příběh, a když předvádíte tolik různých životů najednou, začínáte nabalovat katastrofy.

Délka akce: 92 minut
Rok výroby: 2017
Země původu: Francie
Žánr: komedie

Datum lokální premiéry: 29. březen 2018

Informace o akci a jejím konání

Režie

  • Tarek Boudali

Hrají

  • Philippe Lacheau
  • Tarek Boudali
  • Charlotte Gabris
  • Julien Arruti
  • David Marsais